Övrigt

Hjälpverksamhet för Indianer !

2011-09-29 06:03 #0 av: [walkinbeauti]

Många är vi som vet att Indianer levt i förtryck under alla år.Man har behandlat dessa fina människor oerhört illa som om dom inte vore människor med känslor. Man tar ifrån dom deras land skövlar och bara kliver på,tvångsförflyttar och ser ner men vi kan göra många insatser för att hjälpa dom bevara sitt land,sin tro,sin kultur !

Sedan en lång tid tillbaka stöttar jag två äldre familjer i Navajo,familjerna Yazzie och Begay.Genom en organisation kan man stötta äldre Indianer som lever under dom mest svåra förhållanden,genom att göra både volontärarbeten och hjälpa ekonomiskt så dessa fina människor får ett drägligt liv.Runt om i olika reservat finns organisationer som stöttar och hjälper dessa människor och det krävs så lite av oss för att kunna göra en insats.

Den organisation jag är aktiv i hjälper både äldre och barn.Man har ett program som heter walk in beauti därav mitt nick som bla köper in skor,kläder och skolmaterial till Navajos barn.Varje höst och vår går en foodrun genom Navajos resevat där man delar ut foodboxes som dom äldre får hämta fyllda med mat och det nödvändigaste.

Dom familjer jag är fadder åt är båda över 80 år gammla,lever under fattiga förhållanden som vi i västvärlden inte kan föreställa oss.Indianerna själva brukar säga att dom tillhör 4:evärlden vilket speglar hur svårt dessa människor många gånger har.

I Navajo finns det dom som än idag lever i Hogans med trampat jordgolv precis som man levde under 1800-talet utan vatten utan el och under väldigt tuffa förhållanden både vädermässigt och med en svår natur som bjuder på alla slags förhållanden.

Storföretag tjänar pengar på deras marker,man skövlar både hus och hem,man skövlar deras heliga platser i framfarten att genom kol och uran tjäna stora pengar men någon hänsyn tas inte till människor som levt där i generationer.

Man tvångsförflyttar och kör ut människor från deras enkla hem,kanske anser man att den enkaste hogan inte är ett hem när den inte består av fyra väggar och tak utan ofta kan vara en koja byggd av kvistar och filtar.

Vad man dock glömmer är att dessa levt i generationer på just den mark dom bor på,man har släkten bakom sig och framför sig och vill till varje pris bevara det som en gång vart, sin kultur och sin tro men detta tas det ingen hänsyn till utan man vill enbart åt stora pengar på människors bekostnad.

Vi kan hjälpa på så många sätt,vi kan månadsvis välja att ge en slant och den organisation jag är aktiv inom åtar sig att två gånger om året köpa in foodboxes som sedan levereras i Navajos reservat för dom äldre att hämta.Foodboxes är det enda kravet organisationen har men jag har valt att varje månad köpa ett matcerifikat som finns att nyttja i närmaste lanthandel med ett värde på 25 dollar.

Man kan även köpa in ved för värme,mediciner,filtar,ceremonella ting som behövs,man kan hjälpa med det mesta och denna organisation är helt ideel loch tjänar inget på att göra denna insats.

Många gånger ställer vi oss frågan,är det seriöst och ja det finns verkligen seriösa organisationer det är familjerna Yazzie och Begay ett levande bevis på,jag fick vänner för livet i dessa fina familjer och deras dörr står alltid öppen till deras enkla boning.Underbara människor som jag älskar av hela mitt hjärta.

Så lite som jag gör,ett matcertifikat per månad och två foodboxes per år skapade underbara kontakter med människor som jag vill göra mitt allt för.Människor som saknar allt och som med en enorm värme möter upp med öppen famn.

Vi behövs och det krävs inga stora insatser men är oerhört tacksamt och givande att få ta del av.

Vandra i skönhet som Navjos säger Glad

Sajtvärd för Indianer ,Övernaturligt samt medarbetare Healing .

http://www.indiantrumman.se/

http://www.the-wolf.se/

http://indianer.ifokus.se/


Anmäl
2011-09-29 08:52 #1 av: JohannaEkroth

Åh vad intressant!

Jobbar på Anhöriga, BokstavsfolkHuvudvärk och Mag- & Tarmsjukdomar iFokus. 
Suicide doesn't take away the pain, it gives it to someone else -

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.