Om sajten och iFokus

Yttrandefrihetsgrundlagen

2009-10-07 11:09 #0 av: medde

Yttrandefrihetsgrundlagen fastställer att alla har rätt att fritt utrycka sig, och att det är en grundläggande demokratiskt rättighet att göra sin röst hörd, anonymt eller inte, i olika medier

Fri åsiktsbildning förutsätter yttrandefrihet och informationsfrihet för medborgarna, dvs att alla har en möjlighet att göra sin röst hörd. Det är en av grundstenarna i en demokrati. Dessa rättigheter omfattar alla typer av medier, även elektroniska medier som iFokus. 

Att alla har rätt att uttrycka sin åsikt betyder dock inte att man får skriva vad som helst. Det finns undantag, framförallt kring upphovsrättsliga frågor, hetslagstiftningen och material riktat mot unga, och då främst pornografi och/eller annat material som kan verka förråande eller medföra annan allvarliga skada för unga. 

Det är dock viktigt att poängtera att bara för att ett inlägg på forumet inte bryter mot någon lag så innebär det inte en skyldighet att publicera det. Yttrandefriheten ger inte automatisk rätt att bli publicerad, tänk hur DN eller Rapport skulle se ut om alla som krävde att få bli publicerade också blev det.  

Om du som värd anser att att ett inlägg skadar dig, din sajt och diskussionen där, företaget iFokus eller en medlems integritet så står det dig helt fritt att välja att ta bort inlägg eller att kräva av författaren att den skriver om det.

Skriven av: iFokus

 

Rixlex - fulltextversion

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2009-10-08 21:28 #1 av: [yodhe]

 

Mycket bra tycker jag, man ska förhålla sig till det man skriver, att tänka är en sak, men det du delger i text kan så lätt missuppfattas, tro mig jag vet..

En annan sak också, ord kan betyda olika saker i olika delar av landet, det är inte många som tänker på det, ett uttryck kan betyda olika saker..

Någon som har en annan åsikt?

Anmäl
2009-10-08 21:59 #2 av: nera

Kan bara instämma.

Anmäl
2009-10-08 23:45 #3 av: [yodhe]

 

Tack för det nera..

Anmäl
2009-10-09 14:35 #4 av: nera

Jag har också erfarenhet hur missuppfattad man kan bli i en text. Det är inte alltid man hittar rätta orden heller som så man kan förmedla det man vill ha sagt. Spelar ingen roll hur mycket man än försöker att förklara, så går budskapet inte fram.

För precis som du säger yohde, så kan ett ord betyda något helt annat för någon annan t ex...

Anmäl
2009-10-09 20:01 #5 av: [yodhe]

 

Då är det bra om personen som inte förstår "orden" talar om att det betyder något annat för den, vilket inte alltid förekommer..

Därav all fortsatta missförstånd, man går upp i känslan istället för att vara konkret..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.