Övrigt

Medicinhjulet

2010-04-06 22:14 #0 av: sissie

Medicinhjul byggdes av ursprungsfolket i Nord Amerika och i Canada. Medicinhjulet har troligen ingenting med med medicin att göra utan var ett redskap för medicinmannen. Medicinhjulen byggdes på marken och var ofta upp till 75 meter i diameter.

En av de äldsta medicinhjulen är daterad till 4.500 år gammal. Medicinhjulen har en grundkonstruktion som består av ett stenröse i mitten. Utanför denna är det en ring med stenar. Mellan stenröset och ringen så går det ekrar byggda av stenar. Hur dessa ekrar går kan vara lite olika beroende på vem som byggt medicinhjulet.

Ofta så har medicinhjulet byggts ut i flera generationer och forskarna har även funnit mindre ringar i anslutning till medicinhjulet. En del direkt kopplade till ekrarna men även helt fristående ringar som osymetriskt placerats runt medicinhjulet.

Vad medicinhjulet används till är ingen riktigt säker på. Några troliga teorier är att hjulet symboliserar livet eller året så det blir som en kalender. Troligt är också att med tiden gång har hjulets användning skiftat med generationerna.

Ofta låg medicinhjulet på en helig plats. En plats som hade stor betydelse för folket och där vissa cermonier utfördes. Själva medicinhjulet byggdes utav stenar i olika storlekar som lades på plats direkt på marken. Detta gjordes med stor försiktighet då de inte skulle göra sår i naturen, till skillnad från tex Stone Hedge där stor klippblock skars ut berg och flyttades på plats. Medicinhjulen byggdes av mindre stenar som hittades liggande lösa på marken.

Vill du läsa mer om medicinhjulet så titta in på denna sida. Big Horn County

Källa: Answers.com

Bilder: Wikipedia Commond

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-04-08 18:35 #1 av: [yodhe]

 

Tack Sissie!

Det är väldigt intressant med just dessa formationer, för mig som jobbar som healer är ju energierna viktigast..

Skulle vara kul o besöka en sådan plats för att se om det gick och läsa av det..

Anmäl
2010-04-17 14:12 #2 av: medde

Intrestämmer med dig Yodhe, skulle vara både kul och intressant att få besöka en sådan plats

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.